Om mig

Jag jobbar som frilansande webutvecklare via mitt företag, 42ducks. Jag kommer från Halmstad och saknar ofta havet. Stockholms skärgård är fantastiskt, och tack och lov har jag och min sambo en båt som gör det möjligt för oss att uppleva det på nära håll. Men ingenting går upp emot Kattegatts salta vatten och Tylösands milslånga sandstränder.

Bakgrund

Efter gymnasiet var jag övertygad om att jag ville arbeta med digitala gränssnitt, kanske som grafisk designer. Men jag var inte redo att börja min karriär, utan ville göra lite onyttiga saker först. Av den anledningen flyttade jag till Göteborg och pluggade filosofi i två år. Tills jag tröttnade. Ungefär vid den tiden damp det ner en reklamlapp för Folkuniversitetet i Stockholm, som skulle anordna en kurs i engelska i New York. Kursen skulle motsvara 20 poäng på ett svenskt universitet. Vad fanns det att tveka på?

Angelika OlssonSå jag åkte till New York. Min tid där påverkar mig fortfarande, framför allt för att jag träffade två av mina bästa vänner där. Efter en termin i New York drog jag till Paris och stannade ett halvår. Men jag saknade New York och åkte tillbaka för att jobba som bartender ett tag. Innan jag till slut hamnade i Stockholm så tog jag en tur till Barcelona i några månader. 2001 kom jag hit. Det tog mig ett bra tag att känna mig som hemma i Stockholm, men nu har Södermalm en egen plats i mitt hjärta.

När jag åkte hem till Sverige var det för att jag var redo att starta något mer långvarigt. Efter att ha definierat om mig själv gång på gång, efter varje ny stad och nya bekantskaper, så hade jag till slut vaskat fram vem jag var och vad jag ville. Och efter att ha bott i en kappsäck i två år, längtade jag efter ett eget hem.

Vad som gjorde att jag drogs till Data- och Systemvetenskap kan jag inte riktigt svara på. Kanske för att det var det ämnet i kurskatalogen som jag kunde minst om. Och jag hade inte tänkt bli programmerare. Jag ägde inte ens en egen dator. Men när jag gick min första kurs i programmering så blev jag kär. Min hjärna klickade med den vackra logiken och de oförlåtande syntaktiska reglerna, och sen dess är jag fast.