Att zappa genom livet

Jag har inga problem med att vara ledig, jag är till och med ganska bra på det. Jag jobbar ganska mycket, men när jag väl är ledig så har jag inga problem att göra absolut ingenting. Jag behöver inte aktivera mig, jag blir sällan uttråkad av att bara vara. Men när det kommer till underhållning så har jag ganska dåligt tålamod. Jag har svårt att sitta stilla och se på en hel film, jag läser alltid minst 5 böcker samtidigt och följer mängder med tv-serier och podcasts, delvis så att jag kan varva och inte behöva se eller lyssna på för många avsnitt av samma sak i rad.

Hur hänger det här ihop? Varför tycker jag det är svårt att ta till mig mer än korta snuttar? Jag zappar helt enkelt, inte bara på tv:n utan genom livet. Är det åldern? Är det samtiden? Tillhör jag Youtube-generationen? Är det bra eller dåligt? Är det mer värt att djupdyka i ett ämne än att enbart ha ytlig information om väldigt många ämnen?

Då och då bestämmer jag mig för att jag ska avsluta saker. Att jag måste läsa färdigt åtminstone 2 böcker innan jag börjar på nästa, eller sluta använda 5 olika to do-listor och samla allt på ett ställe. Men det håller sällan i sig, det är ju så roligt att testa nya saker…

#027