Geek Meet, Disruptive Code och Geek Girl Meetup

Bruce Lawson Disruptive Code 2010

Bruce Lawson Disruptive Code 2010

Årets geekigaste vecka, åtminstone än så länge. I måndags kväll var Creuna värd för Geek Meet Stockholm, med besök av Bruce Lawson, html5-evangelist från Opera. Efterföljande två dagar spenderade jag på konferensen Disruptive Code, på Tekniska museet i Stockholm, anordnat av Disruptive Media. Det var dagar fullpackade med föreläsningar, paneler och samtal. Och ikväll kommer jag precis från höstens första Geek Girl Meetup evening session. Det var en jäkligt skön avslutning att få träffa lite skarpa girls efter två evenemang med 95% boys.

Om man går på konferenser och meetups för att verkligen få ut något av det, och inte bara för att det är kul att mingla, eller vara borta från jobbet ett par dagar, så börjar det verkliga jobbet efteråt. Det är då man börjar sortera sina intryck och de visitkort man lyckats norpa åt sig, och kolla igenom sina anteckningar om man varit så duktig. Det går inte att undvika att det blir ett visst mått av korvstoppning, oavsett hur intressant och engagerande människan är som står på scen. Efter en titt i min analoga anteckningsbok så har jag en lista på saker jag kommer att kolla upp och lära mig mer om efter dessa dagar:

  • Bästa sättet att kombinera html5-element med WAI-ARIA attribut (@brucel)
  • Leka med <canvas> (@brucel)
  • Bli bättre på SVG. Har nåt svagt minne av att jag lyckades rita en stjärna eller liknande med SVG på universitetet. Avancerat som tusan. (@brucel)
  • Web Sockets. Coolt, vad kan jag använda det till? Jag är inte så sugen på att bygga en egen chat-klient, det måste finnas nåt enklare att börja med. (@peterlubbers)
  • Geolocation API (@peterlubbers)
  • Börja använda CSS3, med fallbacks. (@robertnyman)
  • En mängd bra SEO tips. (@inselhai)